
ליווי מקצועי ועסקי
מנטורינג וקואוצ'ינג למנהלים בדרגים שונים
מנהלים בעידן החדש נידרשים להתאים את עצמם לסביבה דינמית ומתפתחת בקצב מסחרר, הם נדרשים לכישורים רבים ושונים, להיות "גם וגם" לפעמים גם שהדברים לכאורה סותרים.
הם נדרשים לחשיבה יצירתית, ויכולת פתרון קונפליקטים מהירה, הם נדרשים לדעת כיצד נכון יהיה לנהל מערכות יחסים שונות ומורכבות באסרטיביות ורגישות; לדעת לעמוד על שלהם אך עם זאת להתגמש לדרישות המערכת, להקשיב ולהכיל, לחתוך ולקבל החלטות, להיות חלק מצוות, לנהל שיחות אישיות, להכין ולהציג מצגות לפורום רחב, להיות אנשי ונשות משפחה עם איזון בין עבודה ובית, וכמובן לא לאבד את עצמם/ן ולשמור על חיי פנאי בריאים בתוך כל המרוץ.
וגם אז, כשזה מצליח, והכל עובד, והיחסים מצוינים, מדי פעם מתעוררות אי אלו אי הבנות, "קצרים בתקשורת" שעלולים לגרום למתח, לריחוק ולהשפיע על האווירה הצוותית ואיך לא, על התפוקה. אז מדוע בעצם ואיך זה קורה שדווקא במערכות יחסים בעלות אינטרס משותף ברור, מופיעים לא מעט קצרים בתקשורת?
מרבית המתחים והקצרים בתקשורת נובעים מסגנונות תקשורת שונים. מרבית ההתנגדויות שלא נאמר התנגחויות לעיתים, הן תוצאה של אי הבנה מהו סגנון התקשורת שלי ושל האדם העומד מולי.
הליווי אישי שאני מציע יתן מענה איכותי למנהל שמתקשה להתמודד עם אתגרים כאלה ואחרים. , יחד נעזור לו לייצר עבורו מרחב ומסגרת להשתפרות מתמדת. נלמד איך אפשר להשיג מכל דבר קצת, לאט, בזהירות ובדרך הנכונה לו/ לה.
לקחת אוויר לעשות הסתכלות משותפת על המציאות בה הוא פועל להגדיר מטרות ולהשיגן, ובנוסף להוות אוזן קשבת מקצועית ואישית, מקום בו ניתן לחלוק דילמות ותסכולים, להבין מדוע אותו מנהלת/ת פועל בצורה הזאת, ואיך ניתן לשנות הרגלים ישנים.
עובדים ביחד
פיתוח ושיפור מערכות יחסים בצוותים
"כשרון מנצח משחקים, עבודת צוות ואינטליגנציה מביאות את האליפות." מייקל ג'ורדון
כבני אדם תמיד היינו חלק מצוות/קבוצה/משפחה, עם לידתנו אנחנו מצטרפים לקבוצה הראשונה של חיינו - המשפחה, לאחר מכן, המסגרות של הגן או הבית ספר, החוגים השונים, בהמשך מתווספות קבוצות נוספות כמו: הצבא, האוניברסיטה, ולבסוף המעגל המשפחתי החדש שאנו בונים לנו. ככל שהשנים עוברות ואנחנו מתבגרים כך יכולת ההשפעה שלנו על הקבוצות שבהם אנחנו חברים, גדלה גם כן.
התיאוריות הפסיכולוגיות מדברות על הדיסוננס שלנו מצד אחד לשמור על הייחודיות שלנו ומצד שני להשתייך לקבוצה, ייחודיות רבה מדי עלולה להוביל לבדידות, ושייכות רבה מדי עלולה להוביל לתחושה של היבלעות ואובדן זהות
"עובדים ביחד" הוא כלי המתמקד בשיפור ביצועי הצוותים דרך עבודה ישירה על שיפור מערכות היחסים בתוך הצוות(או בעת הקמה של צוות חדש). בתהליך "עובדים ביחד" נתייחס לסגנונות התקשורת השונים של כל חבר צוות, להבדלים הקיימים ולמשותף לכולם, נבנה שפה אחידה ואפקטיבית, נגדיר תחומי אחריות, ונלמד כיצד לתקשר נכון. כיצד לעבוד נכון, יחד.
"בעובדים ביחד" הנחת המוצא המלווה אותנו היא שאין דבר כזה "מובן מאליו" - יש להציף את הדברים על פני השטח לתאם ציפיות לטפל באכזבות ולהשיג שיתוף פעולה רחב ככל שניתן, כזה שיביא להצלחת הצוות ולהשגת היעדים.


למידה ארגונית
הובלת פורום עמיתים חוצה ארגון
בעידן הנוכחי הצלחתו של ארגון לשרוד לאורך זמן תלויה בין היתר ביכולתו להיות "ארגון לומד".
לדברי פיטר סנג'י מחבר הספר "הארגון הלומד" למידה של קבוצה תלויה ביכולתם של חברי הקבוצה להניח הצידה את ההנחות שלהם ולפתוח בחשיבה משותפת אמיתית בתהליך של דיאלוג. חשיבה זו מפתחת, לטענתו, את היכולת להתבונן בתמונה הכללית החבויה מאחורי נקודות הראות האישיות של חברי הארגון. סנג'י מדגיש כי כאשר מתקיימת למידה אמיתית בקבוצה "לא זו בלבד שהיא מסוגלת להגיע לתוצאות מרשימות, אלא שגם חבריה מתפתחים במהירות גדולה יותר מכפי שהיו עשויים להתפתח בנסיבות אחרות ."
בפורום העמיתים נתמקד בפיתוח יכולת חשיבה משותפת, יצירת דיאלוג מקדם, פתרון דילמות ניהוליות ואחרות, מפגש א-פורמלי ליצירת מערכות יחסים חוצות ארגון, הכרות עם חלקי הארגון השונים והמחלקות השונות ולמידה משותפת של נושאים החשובים למשתתפי הפורום ולארגון, כל זאת על מנת לעבוד למען הצלחתו של הארגון והשגת מטרותיו.